Monday, 28 February 2011

BLOOD ORANGE

Taken from: Here



When I'm shivering, feel like vomiting, generally unease and unwell, it only means one thing. I need to eat rice. Take care. Have a beautiful March then, and February, I'm going to miss you.

Sunday, 27 February 2011

REVOLUCION

Salams,



1
Bayern Munich has suffered a bitter horrendous 3-1 home defeat against Borussia Dortmund. Eureka! Eat that out, Louis. I would like to think that this is due to his decision of having relegated the legendary Klose to the warm bench. Klose, the second highest goal-scorer in the entire German football history. What goes around, comes around baby.



2
I get the below picture from here. Wow, the more that I look at it, the more determined I am to resolve the problem. No matter what strategy used by the Al-Mighty King and his team, they couldn't win again the pawns, could they? Even though the pawns are generally the least powerful, there are four layers of them, and each and everyone of them will protect each other. There is no way, the knight, or bishops, or rooks, or even the Queen can win this game. The King? He's useless.






Saturday, 26 February 2011

THE TORTURED HEART

Salams,

I see the Northern Star. *hugs*. Where have you been in these past weeks, my dear?


1
There are a lot of things that need to be checked, and re-checked thoroughly, again and again. A tiring activity, but as it is my responsibility, I could never escape it. Sometimes I was thinking about leaving everything behind and boarding to Amsterdam. To look at the canals again, and to bury my face in the sweet scents of tulips. Or to go to Istanbul and kneel in prayer in the Blue Mosque, asking for repentance, mercy and guidance.



2
Owh I am happy if it was perceived as a motivated words, but I am far happier if it is accepted as a reality, and the truth. Aren't we such stuff as dreams are made on? Yes you are, yes you are indeed. Marvelously engineered by the Most Glorious.



3
I've cried a bucket when I read the below sentence:

What stands out the most in all of this is the lack of fear in Allah (swt) by this deranged man, and the complete and full trust in Allah (swt) by the Libyan people standing up to injustice. I was reminded of the story of the Battle of Badr where the Muslim army was unprepared and lacked in numbers against their enemy. In the end, the people who are on the side of Allah (swt) will, insyaAllah, prevail.

How could Ghadaffi kill his own people? It doesn't make sense, it doesn't make sense at all.




4
And I cry a thousand times over when I read the post about Nabi Muhammad saw by Cahaya Mukmin, the excerpt is:


Dia adalah rohnya malaikat dan tubuhnya manusia.


I doubt that I'll be in the same Jannah with him, after all, he'll be in the highest level of Jannah, while my fate is still unknown. But I will tray, I shall try, I must try my best to be among the ikhwan, after all, Allah swt has only asked our best, hasn't He?




5
the picture that has made my day! Owh I forgot which blog that I've snatched it from, forgive me Ma'am. I love the fat dove. The fat puyoh . The fat kitten. The fat chick. The fat duckling. Anything that is wholly and lovely and hug-able.



GLORIOUS

Salams,

While waiting for the majestic sun to rest, the rains decide to fall happily from the red-cum- golden clouds.

SubhanAllah. Glorious.

Cinta dari langit yang tidak pernah putus-putus turun, dan apakah kau sudah berputus asa dalam mengejarnya? Jangan begini kawan. Jangan. Sekalipun lelah, tetaplah langkah mu, kerana dalam kelemahan-kelemahan kita, Dia Maha Tahu.


Must dash!
Love, Always.

Friday, 25 February 2011

SATO, K.


I’m doing a cross-referencing which I loathe a thousand times more than writing a paper. You could say that I simply do not possess the secretarial skills, and yes, I am in love with words. Thus, in entertaining my crossed mood for tonight, rather than listening to any music that may run my heart amok, I look at the authors’ names and imagine how their lives are, and how do they dance their pens swiftly through the maze of the hurried words.

I like these particular authors’ names: Regmi and Tisdell. Remind me of Ratatouille. The film mocks the chefs around the world, in the cut-throat business where the food presentation and image, chef’s rumours and reputations precede over the food itself. I love it, they even dare to use a mouse to portray the layman. And to combine the cheese with the mushroom? Holala.

Elbadawi and Rocha, they must be old, aren’t they? Their paper is type-written, unlike ours. From the way that they write, it could be deducted that they are pretty kind people, yet really brilliant. They pioneer the macroeconomic determination of remittance, using North Africa and Europe as the subjects of their case study. Are they muslims?

Sato, K. It really reminds me of soto. I never eat bakso, the acclaimed Indonesian food. I have a chance once, yet I could not remember why on earth do I not choose to eat it. Well, one day I will travel to Indonesia and see its richness, vastness and beauty through my own lenses.

Kang, S.J. Remind me of Long Kong the Movie (not related, aren’t they?). It’s the first and I hope to the al-Mighty it will be the last horror movie I’ve ever watched. Instead of perceiving it as scary, I rather believe it is a sad movie. Unrequited love that starts and fuels it all.


Wednesday, 23 February 2011

WEAR SUNSCREEN



Taken from here: the highlight points are the points that I love. Enjoy!.

___________________________________________________________________

Ladies and Gentlemen of the class of ’99,

If I could offer you only one tip for the future, sunscreen would be it. The long term benefits of sunscreen have been proved by scientists whereas the rest of my advice has no basis more reliable than my own meandering experience…

I will dispense this advice now.

Enjoy the power and beauty of your youth; oh nevermind; you will not understand the power and beauty of your youth until they have faded.

But trust me, in 20 years you’ll look back at photos of yourself and recall in a way you can’t grasp now how much possibility lay before you and how fabulous you really looked….

You’re not as fat as you imagine.

Don’t worry about the future; or worry, but know that worrying is as effective as trying to solve an algebra equation by chewing bubblegum. The real troubles in your life are apt to be things that never crossed your worried mind; the kind that blindside you at 4pm on some idle Tuesday.

Do one thing everyday that scares you.

Sing.

Don’t be reckless with other people’s hearts, don’t put up with people who are reckless with yours.

Floss.

Don’t waste your time on jealousy; sometimes you’re ahead, sometimes you’re behind…the race is long, and in the end, it’s only with yourself.

Remember the compliments you receive, forget the insults; if you succeed in doing this, tell me how.

Keep your old love letters, throw away your old bank statements.

Stretch.

Don’t feel guilty if you don’t know what you want to do with your life…the most interesting people I know didn’t know at 22 what they wanted to do with their lives, some of the most interesting 40 year olds I know still don’t.

Get plenty of calcium. Be kind to your knees, you’ll miss them when they’re gone.

Maybe you’ll marry, maybe you won’t, maybe you’ll have children,maybe you won’t, maybe you’ll divorce at 40, maybe you’ll dance the funky chicken on your 75th wedding anniversary…what ever you do, don’t congratulate yourself too much or berate yourself either – your choices are half chance, so are everybody else’s.

Enjoy your body, use it every way you can…don’t be afraid of it, or what other people think of it, it’s the greatest instrument you’ll ever own..

Dance…even if you have nowhere to do it but in your own living room.

Read the directions, even if you don’t follow them.

Do NOT read beauty magazines, they will only make you feel ugly.

Get to know your parents, you never know when they’ll be gone for good. Be nice to your siblings; they are the best link to your past and the people most likely to stick with you in the future.

Understand that friends come and go, but for the precious few you should hold on. Work hard to bridge the gaps in geography and lifestyle because the older you get, the more you need the people you knew when you were young.

Live in New York City once, but leave before it makes you hard; live in Northern California once, but leave before it makes you soft.

Travel.

Accept certain inalienable truths, prices will rise, politicians will philander, you too will get old, and when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.

Respect your elders.

Don’t expect anyone else to support you. Maybe you have a trust fund, maybe you have a wealthy spouse; but you never know when either one might run out.

Don’t mess too much with your hair, or by the time you're 40, it will look 85.

Be careful whose advice you buy, but, be patient with those who supply it. Advice is a form of nostalgia, dispensing it is a way of fishing the past from the disposal, wiping it off, painting over the ugly parts and recycling it for more than it’s worth.

But trust me on the sunscreen…


SIAPA 'ULAMAK YA?

Salams,

I like this post.

Enjoy it. Food for your thought.


Siapa ‘ulamak ya?
January 27th, 2011 by Aljoofre
Kebelakangan ini, ramai sungguh yang bertanya saya persoalan sebegini:

“Ustaz, siapa yang dikatakan ulamak itu?”

“Berapa lama tempohnya nak jadi ulamak ya?”

“Selepas berapa lama jadi pendakwah baru orang tu boleh diiktiraf menjadi ulamak ya?”

Kalau nak jawab cara ilmiah universiti panjang berjela. Sebenarnya sudah banyak pun yang ditulis. Tapi ramai yang tidak membacanya, mungkin kerana jemu, malas atau tak ada masa. Jadi, saya jawab secara ringkas berdasarkan beberapa nas Al-Quran dan Hadis dan bukan penerangan cara universiti ya.

Mudahnya ulamak adalah jama’ (plural) kepada perkataan ‘alim. ‘Alim pula yang berilmu. Bila disebutkan ‘alim dalam kefahaman kita adalah yang berilmu agama. Kriteria nak jadi ulamak yang hakiki banyak sangat. Antaranya:

1) Allah Ta’ala berfirman:

إِنَّمَا يَخْشَى اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاءُ

“Hanya yang takutkan Allah di kalangan hamba-hamba-Nya adalah Ulamak“

Sayyidina Anas berkata: Sesiapa yang tidak takutkan Allah bukanlah orang alim.

Jadi, kriteria utamanya mestilah takutkan Allah. Kalau berani lawan Allah, sertai golongan sekular yang menentang hukum Allah, walau ada PhD bertimbun pun tak dikira ulamak. Inilah yang menyebabkan istilah “Ulamak UMNO” sebenarnya tidak sah dan tidak boleh wujud.

Begitu juga yang tidak beradab dengan para ulamak agung yang lain, maka bukanlah dia seorang yang alim. Salah satu tanda seseorang itu takut pada Allah adalah dia mencintai para kekasih Allah dan tentu sekali menjaga lidahnya dari berkata buruk kepada mereka. Bekas mufti sekalipun, kalau lidah biasa berkata nista pada Imam Al-Ghazali, Imam Annawawi dan lain-lain, maka bukanlah seorang alim dalam erti kata sebenarnya. Begitu juga yang berkata “Dr Haron Din ulamak kepala lutut,” walau rajin menulis blog dengan tulisan yang dipenuhi Al-Quran, Hadis dan petikan kitab, maka bukanlah dia seorang yang wajar dijadikan rujukan mahupun digelar seorang alim.

2) Dalam sebuah hadis yang sahih:

وإنما العلم بالتعلم

Dan ilmu itu (didapati) dengan ta’allum (dipelajari dari guru).

Hadis ini sebenarnya sambungan kepada hadis yang popular berkenaan sesiapa yang Allah hendakkan baginya kebaikan, Allah akan memahamkannya dalam agama.

Jadi syarat nak jadi ‘alim mesti belajar. Tempohnya? Tentu sekali panjang dengan ilmu yang begitu banyak hendak dipelajari. Bukan hanya membaca buku sendiri. Bukan juga dengan melihat di laman-laman web sahaja. Bukan juga dengan pandai berkata-kata atau menulis. Tetapi mestilah dengan dipelajari secara tersusun dengan tertib dan adabnya, dari guru yang belajar pula dengan gurunya hinggalah kepada Penghulu semua guru-guru, Rasulullah Sallallahu ‘Alaihi Wasallam.

Hari ini ramai yang hendak boleh bercakap dan menulis ilmu agama. Malah dikatakan “ada 10 juta mufti di Malaysia”. Masing-masing hendak mengeluarkan fatwa. Malangnya, tidak pernah pula belajar. Malah tidak menghormati pula golongan ulamak yang sebenar. Merasakan diri sudah alim hanya semata-mata dengan pembacaan di sana sini.

3) Hadis sahih yang lain pula:

إن العلماء ورثة الأنبياء

Sesungguhnya ‘ulamak adalah waris para nabi

Apa yang mereka warisi? Tentu sekali ilmu. Apa yang patut ada pada mereka? Menyambung perjuangan, dakwah dan kepimpinan para Nabi. Mereka yang berpeluk tubuh sahaja bukanlah para ulamak. Waris Nabi yang sebenar tentulah menyedari tanggungjawab ilmu yang mereka warisi dari para Nabi. Tanggungjawab yang tersangat berat.

Malah inilah yang disebutkan dalam hadis yang lain bahawa apabila ilmu itu diangkat oleh Allah dengan mematikan para ‘ulamak, maka manusia akan mengangkat orang yang jahil sebagai pemimpin, sesat lagi menyesatkan. Bermakna selagi ‘ulamak hidup, mereka perlu memimpin masyarakat, menyelamatkan masyarakat dari kesesatan, selayaknya tugas sebagai waris para nabi.

Hari ini ada yang mengatakan ulamak sepatutnya jauh dari politik dan permasalahan negara. Ulamak perlu berceramah dari masjid ke masjid sahaja. Ulamak tulislah kitab (dan blog?). Ulamak duduklah di atas sajadah mendoakan kebahagian ummah. Urusan kepimpinan serahkan sahaja kepada yang lain. Jangan diganggu. Sangat berbahaya pemikiran begini. Nantikanlah kiamat bila semua manusia berfikiran begini, kerana “matilah” ulamak yang sebenar.

Hari ini juga di kalangan mereka yang duduk dalam perjuangan Islam pun hendak mengubah dari “kepimpinan ulamak” kepada “kepimpinan berkebajikan”, ”kepimpinan bertaqwa” dan sebagainya. Inilah masalahnya apabila tidak menilai dengan neraca Syariat bersumberkan Al-Quran dan Hadis. Lupakah kita, ulamak rabbani, mereka dipimpin oleh Allah. Bagai hadis qudsi yang menyebutkan perihal kekasih Allah. Penglihatan, pedengaran dan pergerakan mereka semua dipandu oleh Allah, berkat amalan mereka yang tentu jauh lebih banyak dari kita. Mana yang lebih baik, pergerakan yang dipandu oleh Allah atau yang dipandu oleh otak yang genius dan pemikiran politikus hebat?

Catatan hujung:

1) Banyak lagi ciri yang lain yang mungkin boleh disebutkan dari masa ke masa nanti insyaAllah

2) Pendakwah tak semestinya ‘alim. Ibarat penjual sesuatu produk tidak semestinya arif segala perkara yang dijualnya. Pendakwah ibarat yang mempromosikan produk Islam. Tetapi yang mengerti produk itu sendiri adalah seorang ‘alim. Ada juga yang mengerti produk tapi tak reti nak promosikannya. Maka ‘ulamak yang hebat biasanya ada kedua-duanya.

3) Gulungan ijazah bukan nilai seorang itu alim atau tidak. Tapi syarat nak jadi alim mesti belajar. Zaman kita biasanya bila belajar dapatlah gulungan ijazah. Tapi tak semua yang dapat gulungan ijazah itu benar-benar belajar. Fahamilah.

4) Ulamak ada pelbagai peringkat. Dari sehebat seorang Mujtahid Mutlaq, hinggalah seorang mufti, sampai seorang ‘alim biasa.

5) Hadis – Seluruh yang berada di langit dan bumi memohon keampunan bagi seorang alim. Untung kan? Siapalah kita berbanding mereka.

Doakan kita semua boleh menjadi seperti mereka, waris sebenar para Nabi, atau sekurang-kurangnya termasuk dalam golongan yang mencintai mereka. Mudah-mudahan di akhirat nanti kita dibangkitkan bersama mereka. Seronoknya kalau bangun dari kubur nanti, tengok kanan ada Imam Al-Ghazali, tengok kiri ada Imam An-Nawawi, tengok depan ada Imam Assyafie…

http://aljoofre.iluvislam.com/

COMPELLING


Bismillah hir-Rahman nir-Rahim,

Assalamualaikum,

Allahumma Solli A'la Saiyidna Muhamad, Waa'la aa'li Saiyidna Muhammad.



1
I couldn't remember whose post saying that h/she likes a lamp post. I, on the other hand, do not have a particular dear feeling toward this creation, even though my room is situated directly in front of it. At night, with its spreading light, I would be able to recognize whether it is the snow or a baby rain that gracefully falls from the earth.

But I like the lamp post in the Spirited Away. Such a cute character, even though it is created voiceless. In fact, I love every single creature created in the movie. Especially the soot sprites, they are so adorable! A very small creature, yet possess a strong will and energy to carry a heavy coal. Perhaps we should be more like them, as we see our problems are bigger than we are.



2
There are some sort of unofficial revolutions in Bahrain and Libya. As stated, there were 500 martyr Libyan, and at this very moment, there is a massacre in Tripoli. When I read this twitter message:

LuvMEsomeObama‎ RT @Jnoubiyeh: Dictator Muammar #Gaddafi stated that he "will fight until the very end." #Libyans have bravely responded, "And so will we."#Libya #Feb17


my heart shivers. AllahuAkbar! Here I repost what Faisal Tehrani has wrote:


Sepatah kata Ayatullah Jaafar Hadi, 'Manusia sudah berani menuntut keadilan dan kebenaran, dan itu adalah asas pertama kemunculan sang penyelamat.


What a moving word, isn't it? And here I reblog the picture taken from Muz that breaks my heart into a million pieces. Please make a du'a for our muslim sisters and brothers. When you do qiyam, please make a du'a for us, for them, for every one.







3
Such a heartbreaking world today. But I have found a little happiness in learning a new word: compelling. I was right when I long suspected that it carries a negative meaning, but imagine my surprise that when I google its meaning, Mr. Know-Everything Google has shown a very different definition for this word.

"Evoking interest, attention, or admiration in a powerfully irresistible way."

Wow. What image comes to your mind when you read the above definition, by the way?









Monday, 21 February 2011

YANG KURIK ITU



Bismillah hir-Rahman nir-Rahim,

Assalamualaikum,

Allahumma Solli A'la Saiyidna Muhamad, Waa'la aa'li Saiyidna Muhammad.

Sahabat-sahabat yang dikasihi, yang sentiasa dihati, yang sentiasa mempercayai keajaiban, yang mencintai kebenaran, yang mencari erti kehidupan sebenar.


1
Most bloggers that I follow have educations. It means that we possess 3M = membaca, menulis, mengira. And most of them are Muslims. Or admit that Islam is their religion. Thus, my dear bloggers, friends and foes:

Tinggalkan lah akhlak yang tidak baik itu diluar, senyap-senyap menjadi rahsia antara kau dan Tuhan kita. Janganlah dipamerkan di dalam blog, mahupun antara kelakuan seharian. Ya, kalau benar kita ini akhlak nya tidak baik, mengapa pula mahu dicanang-canang di dalam blog? Dan kalau benar akhlak kita ini jelek, why, instead of correcting and improving it, we announce and cultivate it?

Sedangkan hari-hari kita berdoa bahawa keaiban, kejelekan, keburukan dan kejahatan kita diampuni, didiami, dan dirahsiai oleh Sang Maha Pengasih itu. Seperti doa Sufyan bin 'Uyainah: Ya Allah, tutuplah (keaiban, keburukan) kami dengan tirai-Mu yang Maha Indah.

Indah bukan?


2
Sudah berkali-kali Bonda, Abah dan guru-guru saya menegaskan betapa akhlak yang baik adalah termasuk menggunakan perkataan dan bahasa-bahasa yang indah.

"Yang kurik itu kendi, yang merah itu saga, yang baik itu budi, yang indah itu bahasa".

Maka, sahabat-sahabatku yang dikasihi, mengapa harus menulis menggunakan bahasa dan perkataan yang haru-biru, mengharu-birukan hati para pembaca? Dengan 'short-form', "misspelling", urgh, it makes my bloods boiling.

'ak'

'redi'

'biar betik!'


You get the ideas. Dan pabila membaca blogs yang mempunyai bahasa yang indah, waduh, hati saya terbang ke langit biru, terasa kasih walaupun tidak pernah bertemu, aneh bukan?

Selari dengan usia yang makin bertambah, dan maut semakin menghampir, let us be better, each day, and every day. Please pray for me, and for us here too.


“Tidakkah kamu memperhatikan bagaimana Allah telah membuat perumpamaan kalimat yang baik seperti pohon yang baik, akarnya kuat dan cabangnya (menjulang) ke langit, (pohon) itu menghasilkan buahnya pada setiap waktu dengan seizing Tuhannya. Dan Allah membuat perumpamaan itu untuk manusia agar mereka selalu ingat. Dan perumpamaan kalimat yang buruk seperti pohon yang buruk, yang telah dicabut akar-akarnya dari permukaan bumi; tidak dapat tetap (tegak) sedikit pun,” Ibrahim: 24-26


Sunday, 20 February 2011

SATIRIZE AND PITY




Bismillah hir-Rahman nir-Rahim,

Assalamualaikum,

Allahumma Solli A'la Saiyidna Muhamad, Waa'la aa'li Saiyidna Muhammad.

Sahabat-sahabat yang dikasihi, yang sentiasa dihati, yang sentiasa mempercayai keajaiban, yang mencintai kebenaran, yang mencari erti kehidupan sebenar.

Sunday morning, it is still foggy, and I want to go home.

I'm really selected in my reading, be it in the story books, in the newspapers, in blogs, in tumblr, in facebook. I won't read things that will hurt my soul. Yes. Hurt. Remember, words are much more powerful than swords.

I suppose there is a pleasure in satirizing a failure. But is it worth while, dear friends?

Satirize the wickedness if you must, but pity the weaknesses. It's better to heal than hurt, my pens, your pens, our pens, shall heal, not hurt.

Have mercy on our fellow creatures. Have mercy on your soul.







PENCINTA KEBAIKAN


Salams,

Salam Pencinta Kebaikan, semoga kebaikan dari Tuhan itu sentiasa datang menghampirimu, memelukmu, dan melindungimu dari segala kejahatan.

The snow has long gone even before the afternoon decides to show itself with the grey, somber heart. Today is the perfect example of winter day, grumpy and foggy, minus the snows. I love to see the snowflakes before I'm gone, to see the white world with the cheerful sky, to meet the cheeky snowflakes with the hearty heart, and to play the snowballs for the last time with the lighter soul.

Owh how I miss thee!

We have another 8 days at most to meet March. I dread the meeting, but unless I die first, I have to be prepared to meet the cruel month. Nevertheless, if the spring is early, March will be the most anticipated time, the beginning of the never ending happiness. To meet so many new friends, owh what a delicious life.

The Dream Kingdom is calling for me, thus, before I take a bow, ladies and gentlemen, here I present one of the most touching scenes in Harry Potter film series. Enjoy it.







*I'm still crossed at the cross-referencing though, owh you, you!*

Saturday, 19 February 2011

SNOWS

Salams,

SubhanAllah, it was just yesterday that I wrote about snows.

And now we have snows, fall during one of the most holy times, which is at Subuh.

It falls gracefully, dancing beautifully, bringing all the joys to us on the Earth.

Ia seperti cinta yang turun dari langit, memberi khabar gembira kepada mereka-mereka yang bersabar, yang sentiasa membuat kebaikan, yang punya hati yang penuh dengan kasih sayang.


THE LAST ENTRY

*The last entry about shampoo*

My hairs do not react rebelliously when I apply it generously, and I am grateful that they like the shampoo and conditioner too, even though I pick the shampoo and conditioner based on its colours. I know hairs need so many mineral etc etc etc to grow healthily, but hey, colour is important too. Imagine that you use blueberry shampoo and conditioner and your hairs smell good enough to be eaten. Rest assure that it won't turn your hair colour into blue, InsyaAllah. I don't have this kind of feelings when I use any shampoo and conditioner back in Malaysia, and my short-term goal is to try every single fruity shampoo available. Such a nice feeling, no?

Heck, what did I ramble about?

Well, I like my shampoos, and I feel that it's unfortunate if you don't like yours, because what makes life beautiful is the small, little things.

Night then, I'm off to the dreamland. Come with me, if you may.




THE LEFT ROAD

*the left road*



This is the continuity of the previous entry:

While listening to the song "Where is the Love?", I'm doing my cross-referencing. This task is killing me, but I've vowed that I will never kill myself. Hey, I'm not suicidal, and don't you ever dare to even think about suicide too, ok.

This entry is still about my shampoo. I'm aiming to buy the Green Apple next time when I make my shopping trip. Walking down to Durham City will only take 20 minutes, if I used the left road, but it will take 22 minutes if I used the right way. I normally used the left road, because I think secretly that it is more beautiful than the other way (please don't let the right road know about this, it will hurt its feeling tremendously). I will meet the cemetery and greet the old, cheery house. It has the unused logs, which creates a romantic condition. I always have the urge to stop and talk to the house, don't tell me that house couldn't love you, it could, it can, but it all depends on your arrogance. If you are too proud to even love it, don't expect it to love you back.

Owh, about my shampoo, even though I hate green colour, I always feel guilty for hating it because I know it's Rasulullah saw's favourite colour. The colour of the Green Apple shampoo and conditioner is not attractive enough, but I will just buy it, just because. Because I love rainbows, perhaps I just buy the different colours of shampoo and parade it in my shower room. Owh, it will be so beautiful!

Shower time will be so deliciously enjoyable then.


*cross-referencing, I wish to hang you*




Friday, 18 February 2011

DELIMA

Bismillah hir-Rahman nir-Rahim,

Assalamualaikum,

Allahumma Solli A'la Saiyidna Muhamad, Waa'la aa'li Saiyidna Muhamad.

I buy shampoo that is based on the fruits. Once I bought Alberto Balsam Pomegranate. I didn't think that I like it at that time. I switch to Blueberry and Raspberry. It looks delicious enough to be eaten; one is blue and another is pink. I pity the fruits, and the labour, if I were the one who does the fruit-extract, I will be torn between eating it or torturing it to death.

I like the Blueberry one. Hence that's why I rename this blog as Blueberry. And I bought lots of blueberries last week due to its cheaper price. I like strawberries better, but I thought I should give blueberries a chance, you know, just because. But careless me, I forgot to buy the Blueberry conditioner! Therefore I have to finish the Raspberry shampoo and conditioner. Urgh.

It's not that nice. And I start to reminisce about the Pomegranate ones. I love the fruit too. It's soooo beautiful. But I don't really like 'delima' a.k.a Ruby gem. It's too red for my liking. I like reading about them in the children storybook though. It's nice to fantasize about the princess that ditches the royal life and lives with dragons instead, but still know how to dress up during certain occasions. Decorate herself with jewelry.

Owh no, rest assure, I never want to be a princess.







Thursday, 17 February 2011

BARCA



Entri nak tido

ARSENAL 2 - BARCELONA 1

Whoaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...!

* jump up and down*

Wednesday, 16 February 2011

COCO MADEMOISELLE

Bismillah hir-Rahman nir-Rahim,

Assalamualaikum,

Allahumma Solli A'la Saiyidna Muhamad, Waa'la aa'li Saiyidna Muhamad.


A quick note.

1
Yesterday post was inspired from Whispers in The Dark. Such a cool person. Remind me of the Whisper of The Heart Movie, love the ending.


2
Today is such a glorious day! I was greeted with the rains when I woke up, and contemplating whether I should ditch the meeting and earned the rage. Nah, I better get ready, and when I step out, waiting for the bus, the magnificent sun has shined. Normally, it never shows his beautiful self 'till late afternoon. But today, today of all day. And my heart is singing along. The buds, even though they are still in dormant conditions, it has started to appear. Within a month we will have daffodils and tulips, ladies and gentlemen!

On the way back from school, I see the trees whisper to each other, perhaps making peace with the cruel winter at last.

Owh what a beautiful day!



3
Going to Boots, with a full intention to reward myself. I really want The One, but Lola is nice too. Then last week Amalina introduces me to Miss Cherie, walah. And guess what? The Shop Assistant asks me to smell the Coco Mademoiselle! I've gone crazy momentarily. Dazed, I go out, still indecisively as usual.



3
I really like Surah Al An'Am ayah 83 to 86. Full of lovely names.



I'm going to the dreamland for a while. Wait for me, will ya?





Tuesday, 15 February 2011

25 SONGS



Salams,

I'm bored, and of course tired, I have been sitting in front of the laptop for these few days, trying to sort out the LR, and man, I've became fatter. Let's figure out how to answer the above questions, shall we, and beat me, I don't really listen to the musics that much. These will be pretty biased answers then, but what the heck, it's my answer for the day. It may change in the due course, but let that be another mysterious that could be solved in the future.


1 -Childhood? We don't have a radio, hence, we don't listen to any music at all. But one forbidden song in my high school is Isabella. Figure.

2- Whoa. Nah.

3 - Tombo Ati by Opick. Dad develops his love for this song, and asks me to play it repeatedly. He even jots down the lyric, and shows it to his other javarian friends. That's maybe the last song that we enjoy together.

4 - Preclude and Nostalgia by Yanni. It's like to be bathed in the sunlight.

5 - At this moment? Bil Nabil Huda. I'm not into nasyid. Imagine my surprise when I know this song is sang by a Malay group. Nice.

6 - Lots. Deliver Us by Ofra Haza. I used to drive them crazy by playing this song repeatedly day after day. In their house.

7- Past summer? I spent it in Malaysia. I can't remember any songs that can remind me of the sweet scent of summer. Ehm, let me see, Ketika Cinta Bertasbih? Just go along with Kam and sing it with all of our pretty hearts!

8 - First Love? Whoa. Can't remember. The selfish of me never even let me to fall in love too deeply. Fleetingly? Maybe. Sad Love Story by Kim Hee Sun.

9 - Hopeful? It must be the Deliver Us. I am touched by this song to the core. It's like pleading to God with all of your might. Owh, can I add another one? When You Believe.

10 - Lots. Flying Without Wings by Westlife. Firework by Katy Perry. It feels like I'm flying, playing hide and seek with the fairies above the clouds. Watching the golden sunset, and waving good bye to the beautiful moon.

11 - Reflection in Mulan. I love, love, love this movie. You defeat the Hun, girl. Wow.

12 - A Sad Memory by Yiruma. I was bloghopping, then tara, the song comes out out of no where, just like that. It reminds me of the exquisite twilight full of stars.

13 - A former friend? Is that mean that she's dead? No. No no no no.

14 - Whoa. No.

15 - Fall Again by Glenn Lewis, even though I don't know the full lyric. That makes me fall in love over and over again with a song.

16 - Cry? Lots and lots and lots. By Yanni, for example, Yiruma, PeterPan, Mike Mohede, Yuni Shara. You get the idea.

17 - Buttons and Nobody. Hahaha. I couldn't and wouldn't dance.

18 - Love but rarely listen to. Love? And rarely? This question is misleading, ladies and gentlemen. Never impose any misleading question to anyone, ever. Let's see, nahhhh, when I love a song, I listen to it repetitively. Positive.

19 - Irrelevant. I don't have ipod.

20 - Irrelevant. I don't have ipod.

21 - Lots and lots and lots. Take this - Lost Without You, Delta Goodrem.

22 - Hahaha. No.

23 - Lots. Current music that suits for current generation. My brains feel like exploding poops whenever I hear this kind of crap music. Another type of music is rock. Basically songs that the singers scream and rap, not sing.

24 - Owh? Poco-poco. :). Sometimes we use this excuse to exercise. LOL.

25 - All day long? Nah. I'm not that patience. Or sane.

Goodness me, I feel like crying and wailing, long and loud, until you hear. Alas, I couldn't go to the meeting with the puffy eyes, could I.



MAHABBAH

Bismillah hir-Rahman nir-Rahim,

Assalamualaikum,

Allahumma Solli A'la Saiyidna Muhamad, Waa'la aa'li Saiyidna Muhamad.


Sana sini orang membicarakan tentang majlis maulud nabi. Majlis yang mengagungkan hari kelahiran manusia paling agung yang pernah diciptakan oleh Allah Rabbul Izzati. Ada yang berkata ini bid'ah, ngga perlu diadakan, ada jua yang membantah, ini bid'ah hasanah, apa salahnya, segala perbuatan yang membawa kebaikan seharusnya digalakkan.

Ada jua yang berkata dengan kejinya, alah, buat sahaja majlis, tapi ada terapan sunnah Rasulullah dalam diri? (Wah, lebih kurang lah gitu bahasa kasarnya. Ampun dipinta, ngga pandai menulis).

Terus terang saya ingin bertanya, mengapa isu tentang majlis maulud nabi ini diperbesar-besarkan, walhal banyak lagi majlis-majlis yang mengandungi kemungkaran tidak dihalang? Contoh paling besar, sambutan Sure Heboh, Jom Heboh, Apa Heboh?

It's hard for me to write in good malay, let's try in English, even though the results are probably the same. For those who believe that this majlis maulud nabi wouldn't generate the desired impact, well, let's leave the impact thingy to Robbul-Izzati, shall we. Does He say in Al-Quran:

Maka sesiapa yang Allah kehendaki untuk memberi hidayah petunjuk kepadanya, nescaya Ia melapangkan dadanya (membuka hatinya) untuk menerima Islam; dan sesiapa yang Allah kehendaki untuk menyesatkannya, nescaya Ia menjadikan dadanya sesak sempit sesempit-sempitnya, seolah-olah ia sedang mendaki naik ke langit (dengan susah payahnya). Demikianlah Allah menimpakan azab kepada orang-orang tidak beriman (Al An-Am: 25).


Our main and the only purpose of being is to worship Allah swt. Who are we to slander this good majlis, and condem who believe in its goodness? Even though the participants may not benefited from it, or may be they don't follow the sunnah, or may waste money and time for hosting this majlis, masyaAllah, how could you have these kinds of thinking? It's bad presumption, and it comes from sick hearts. Allah swt has reminded us in Al-Hujuraat (12):

Hai orang-orang yang beriman! Jauhilah kebanyakan dari prasangka, sesungguhnya sebhagaian dari prasangka itu adalah dosa, dan janganlah kamu mencari-cari kesalahan orang lain dan janganlah sebahagian kamu mengumpat sebahagian yang lain. Sukakah salah seorang di antara kamu memakan daging saudaranya yang sudah mati? Maka tentulah kamu merasa jijik kepadanya. Dan bertaqwalah kamu kepada Allah. Sesungguhnya Allah Maha Penerima taubat lagi Maha Penyayang.


Be like Habibana 'Ali Zain Al-'Abideen ibn 'Abd A-Rahman Al-Jifri, who offers his prayers in one of the majlis:

Aku mohon kepada Allah swt agar hidupkan kita dengan makna ini (cinta kepada Rasulullah saw), Ya Allah, hidupkanlah makna hubungan dengan Nabi Muhamad saw di dalam jiwa kami. Gerakkanlah dalam diri kami dengan semangat ini, berkatilah mereka yang telah menjayakan program yang baik ini, berikanlah keberkatan kepada mereka yang diundang, dan satukanlah kami dengan orang yang Engkau cintai dan redha, dengan rahmat-Mu , wahai Tuhan yang Maha Pengasih lagi Penyayang. Dan segala puji bagi Allah, Tuhan Sekalian Alam.


Let's offer prayers, instead of condemning, :)


p/s: ditulis semasa mencicip biskut merrie bersama teh madu.

Sunday, 13 February 2011

SLANDERING SAHABAH

Bismillah hir-Rahman nir-Rahim,

Assalamualaikum,

Allahumma Solli A'la Saiyidna Muhamad, Waa'la aa'li Saiyidna Muhamad.


I was youtube hopping on the other days when I saw a video condemning Saidina Umar ra, one of among sahabah Rasulullah saw who are guaranteed a heaven (some of you may not believe it, well, it is up to you, you are the one who need the evidence of burden).

I was nearly vomiting, and my heart was so angry. I did not check the youtube video, it didn't even deserve my time. But I would like point out one thing here, for those who read this blog regularly and for those who are blogwalking, that we need to stop this kind of behaviour, slandering the sahabah, starting from ourselves and helping others.

Actually, I could not understand why does the Sheikh need to slander the sahabah? And one of the biggest, worthiest sahabah?

Why do these kinds of people need to venture their energy, their resources (intellectual, time, money etc etc) and their hearts into this kind of useless and sinful activity?

I don't get it. Seriously. If we are working of removing and slandering Mubarak, for example, that's a good use of time and intellectual capacity. But talking about bad things about sahabah? For what? To prove that another sahabah is better? Then? What kind of actions to improve our imaan will be taken after this kind of 'intellectual' debate? Will the speech change the course of history? More importantly, will the action (slandering the sahabah) endear us to Allah Rabbul Izzati?

We all know how dangerous it is a bad-mouthing activity. Kindly refer to Surah Al-Humazah ( The Traducer, The Gosssipmonger). Slandering people, alive or dead. Especially the dead because you can never ask for their forgiveness. Why don't you use your tongue for dzikir then?

Well, just remember, every single word that we utter and write, whether with good intention or otherwise, is readily written by two angels (malaikat). If these people are ready to stand in front of Allah swt and defend their actions and deeds, good luck then.




TAHRIR SQUARE! CRY A BUCKET

Bismillah hir-Rahman nir-Rahim,

Assalamualaikum,

Allahumma Solli A'la Saiyidna Muhamad, Waa'la aa'li Saiyidna Muhamad.


video
Taken from Farhaaan


This video has made me cry a bucket. This is the very moment where Mubarak announced his resignation in Tahrir Square.

How I wish I were there, to join the best revolution in the modern history (in my humble opinion anyway). I never join any demonstration. Not even the peaceful one. First, I'm truly not interested in certain causes, I mean, I have other means to supports certain movements. Second, the demonstrations that I really wish to join are under political cause, which my Mother will never ever approve my request. I wish I am bolder and stronger, but I uphold my Mother's wishes more than anything.

Please watch the video until the end, and you will know why my tears fall without even realise it. Allahuakbar! Allahuakbar! Allahuakbar! Rasa macam pergi bertakbir masa Raya Haji kat kampung nenek.

Solat Dhuha, yuk?

p/s: The military force in Egypt has guaranteed to honour the peace treaty with Israel during the shift of power. I wonder, why do this news take place amids the chaos in the regime? Could it be that Israel and the USA are very afraid of these unbelievable movements? Once the Misri decide to threat Israel, with the power of 2 million people as we have witnessed yesterdays, let's remember, many many many many people will join them, including the blog author. InsyaAllah.







BEAUTIFUL REPLY

Salams,

One of the most beautiful replies ever from Ukhti27 . Do take barokah in it. Take care.

Must dash!
Love, always.

______________________________________________________________________


BismiLlah wal HamduliLlah...
Sholatu was-Salamu `ala RasuliLlah wa `ala Alihi wa Shohbihi waman walah...
SalamuLlahu`alaikum wa Rahmatuhu wa Barakatuh...
Salam Juma`ah al-Mubarak...

Wahai Saudariku fiLlah yang Dimuliakan lagi Dikasihi ALLAH,
Al HamduliLlah, apa sahja yang semoga dimanfaatkan bersama, insya`ALLAH akan hamba sampaikan. Namun, disamping itu, doa dari kalian sangat-sangat hamba dahagakan agar bisa dapat beristiqamah dengannya, iaitu dalam menyampaikannya setelah mempelajari serta mengamalkannya, insya`ALLAH.

Al HamduliLlah, bisa merasakan ni`mat diatas Ni`mat yang DianugerahkanNYA keatas kita, itu adalah Ni`mat yang teragung. Justru, andai kita bisa mengambil manfaat diatas segala sesuatu, walaupun ianya kecil sahja; sebagai contoh dari setitis air yang kita minum bisa membuatkan kita menjadi hamba yang bersyukur dan bertambah tenaga kita untuk ber`ibadah kepadaNYA, itu adalah ni`mat juga. Berbanding kita yang tidak bisa mengambil manfaat diatas segala sesuatu, walaupun ianya besar manapun; sebagai contoh dari bergallon-gallon air yang kita minum bahkan membuat kita kufur kepadaNYA dan semakin jauh dariNYA. ALLAHu ALLAH...

Bertuahlah dan berbahagialah mereka yang bisa mengambil manfaat dari segala sesuatu yang DiberikanNYA keatas kita, dan semuanya ini adalah diatas Kuasa dan Kehendak ALLAH `Azzawajalla, maka mintalah senantiasa dan jangan merasakan bosan kepada Sang Pemilik, kerna DIA tidak bosan-bosan Mendengar dan Mengabulkan hajat dan permintaan hamba-hambaNYA. Sangat Pemurah walaupun kita tidak terlintas untuk memintanya kepadaNYA, apatah lagi andai kita yang sendiri memintanya kepadaNYA. SubhanALLAH... Kebahagiaan, ketenangan, kesejukkan iman dll itu ada Pemiliknya, maka mengadulah dan mintalah kepadaNYA...

Semoga ALLAH `Azzawajalla Mengabulkan apa dihajatkan oleh mu, oleh kita. Semoga DIA Mengabulkan lebih dari yang kita hajatkan, kerna tiada yang bisa MemudharatkanNYA, MembebaniNYA dan tidak pula yang mustahil BagiNYA.

Amiin Ya ALLAH, Ya Rabb, Ya Rahman, Ya Rahim, ya Qarib, ya Mujib, Ya Hayyu, Ya Qayyum, Ya Dzal Jalali wal Ikram wa bi jaahi Sayyidina Muhammadinil Habibil Mahbub ShalALLAHu`alaihi wa Alihi wasalam.. ♥

Di atas masa serta ziarahnya hamba ucapkan,
barakALLAHu fiki wa jazakiLlahu khairal jaza`.
Fi amaniLlah wALLAHu a`lam bisawab.