Tuesday, 20 September 2011

KAK AS

 

Salams,

Bismillah hir-Rahman nir-Rahiim,

Allahumma Solli ‘Ala Saidina Muhamad, wa’ala ‘Ali Saidina Muhamad.

Kali ini saya ingin memperkenalkan sahabat saya yang lain, Kak As. Atau nama lain, ASaL. Nama penanya saya tidak tahu. Mungkin jua kuih koci. *wink*.

Dia sahabat saya yang nakal. Kami sama-sama nakal. Tetapi dia sangat pemalu, kalau malunya berkunjung tiba, pipinya akan merah-merah, kata omputih, blushing. Perwatakan fizikalnya seperti Huda, putih-putih, tinggi sedikit dari saya, cuma bezanya, Huda seperti orang Cina, Kak As seperti orang Arab.

Saya sangat suka berbicara samanya. Seperti Huda, perbualan kami pasti berkisarkan pengetahuan. Tapinya dengan Kak As, banyak jua terselit mengenai cinta. Ah, cinta, kalau cakap pasal ini, tentu sahaja tidak tidur malam, bukan? Dia tidak judgmental. Mungkin sahaja dia tidak judgmental terhadap saya kerana ya, kami sama-sama mencintai si Bintang Timur itu. Aloof, and so far away. Unreachable.

Katanya – I always view, love is like a summer to me. You know what summer means, You have been in the UK. Saya tidak sempat membalas kata-kata ini, busy nya ya ampun. Akak, saya balas disini ya sahaja. I love summer because there is a sun, longer than usual. I couldn’t live without a sun. When there is a sunshine out there, everything, absolutely everything is beautiful.

But you should see the autumn and the spring seasons too, because the earth transforms to an indefinable beauty. Majestic, and magnificent.

Dan katanya lagi…bacalah disini.

Teka sahaja yang mana satu dia. Baru saya sedar, kami tidak banyak bergambar. Jelas sekali saya sudah berubah sekarang, ya, saya sangat suka bergambar tuan-tuan dan puan-puan sekalian!

 

100_1179

8 comments:

Gadis Buah Delima said...

:)
salam kak nur,

oh kak,
pingin sekali merasa musim luruh.

dan gambar itu,
hampir separuhnya saya sangat kenal!
anak-anak Civil Engineering di Jengka...

err..malah saya punya kisah sama salah seorang dari yang di dalam foto. kisah zaman kanak-kanak :D




semoga sejahtera selalu kak.

<3

Faaein Talip Roy said...

Salam.. best baca blog ni.. suka je.. owh.. amik course civil.. bolehlah sy tanya apa2 kaitan dengan course ni? ^^,

Nur said...

Gadis Buah Delima,

:), salams dik.

mari, mari kemari, akan ku tunjukkan betapa indahnya bumi Durham sewaktu musim luruh, tapi dik, dengarnya awla bulan depan sudah snow! Pelik sungguh.

Wah, kenal mereka kah? Pasti kenal Kak As jua? :)


Semoga sejahtera selalu jua lah ya.

p/s: <3 itu apa? hahahha

Nur said...

Faaein,

Salams, syukran for dropping by. I like your blog too. So beautiful.

Kawan saya yang ambil couse civil, ya, kalau ada apa-apa pertanyaan, tanya sahaja ya. :)

Phantom blogger said...

err.. chinese look..?? biar betul.., i'm truly malays'.. body and soul :D

summer macam malaysia's weather la,.. it's just longer day here.. bila mat salleh tanya saya how's weather in malaysia?.. saya akan jawab it's summer all years :)
summer means hot, sunlight, beaches (slash *berjemur) and holiday..

you & kak As are going to hajj together..how sweet isn't it? ;)

ASaL said...

Asal turabiy not kuih koci, and very much taller.

And not blushing reading this.(thank God this blog, it is not skype)

Huda, your friend here truly has poor sight.

Nur said...

Huda,

yes, you do look like a chinese. But I know that you are a Malay, heart and soul.

Summer means everything to me, finally the flowers will turn to fruits by the Grace of Allah swt. Summer means the sky is clear, sometimes it is the bluest with no clouds hinder its beauty - vast and inspires hopes.

InsyaAllah we will go together, with another friend as well. InsyaAllah. Please pray for us. :)

Ah, I miss thee!!!

Nur said...

ASaL,

Ah, terlupa pula nama akak itu, maaf kan saya. Yek, saya pun tinggi gak kak...hahahhaha

You are most welcome to blush anyway. I call you several times but to no avail. Will try again next time, take care ya.