Monday, 23 May 2011

PUNGGUK



Adik: Kak, pungguk tu apa?

Saya menjengilkan mata. Ya ampun, hampir pitam saya mendengar soalannya.

Adik: Kalau punggung, Aishah tahu lah.

Saya: Pungguk tu burung le, ya Allah, takkan pungguk tak tahu, kamu sekolah cikgu BM mesti ajar. Macam peribahasa bagai pungguk rindukan bulan tu. Kamu tahu tak peribahasa tu, kan mak dah ajar.

Adik: Pungguk tu burung apa kak?

Arghhh...I don't deserve this sister!

7 comments:

nahwanNur said...

:) kirim salam pada aishah

MualimaH yg CHILL..=) said...

ehehe...comey leeee..=)

Gadis Buah Delima said...

salam sis,

haha :)
comel.

i'm starting to enjoy your stories on siblings.

sisterhood of the travelling minds!

Claypath Hibiscus said...

:)

Enno said...

hahaha... adikmu lucu dan bawel ya nur...
saya suka sekali cerita2 tentang aishah

:)

Ermayum said...

dear i dah besar juga baru tau pungguk itu burung hehe so yr sister not so bad you know ")

Ermayum said...

dear i dah besar juga baru tau pungguk itu burung hehe so yr sister not so bad you know ")